HTML

Zanzicrystal

Friss topikok

  • zanzicrystal: Kis kiegészítő. Volt a Királylány is Csabi elkezdi előtte,hogy mindenki szabaduljon meg ... (2014.03.31. 09:42) Vidéki sanzon
  • Rumcájsz: na most nézem ez meg itt cenzúrázott cucc.... :))) (2011.11.04. 23:37) Angeleyez! az Interaktívban.
  • pviki: Szia Berta! Nekem nagyon jól telt! Tankcsapda koncerten voltam... meg én amúgy is szeretem a pénte... (2011.05.14. 13:16) Péntek 13.
  • pviki: Szia! Még mindig jó a blogod! Én is elkezdtem megint egyet... :) amúgy Viki vagyok :P (2011.05.13. 11:19) OHHHYEEEAAAHHH! Wolf Kati bejutott a szombati döntőbe!!!!!!!!
  • The Story Of Zoltan: Azért jó látni,hogy a rendőrség a trafizáson kívül mást is csinál... (2011.04.05. 01:55) Tiszta krimi

Címkék

Terecskei Rita főétele

2010.05.07. 21:40 Berta77

Mézes borban érlelt bélszín medálkák, áfonyás erdei gombás raguval, szezámmagos fánkocskákkal


Hozzávalók:

1 kg bélszín
2 dl száraz vörösbor
1 evőkanál méz
darált bors
3 evőkanál vaj

Szószhoz:

50 dkg erdei vadgomba keverék
2 evőkanál áfonya dzsem,
2 evőkanál liszt
3 szál újhagyma
fél citrom leve
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma, só, darált bors

Fánkokhoz:

50 dkg burgonya
2 db tojás sárgája
25 dkg rétesliszt
csipetnyi őrölt szerecsendió, só
30 dkg zsemlemorzsa
1 maréknyi szezámmag
1 liter étolaj, 2 dekányi élesztő

Vágjuk fel körülbelül 2-3 centiméter átmérőjű kis medálionokra a bélszínt, adagonként öt darabot számoljunk. Daráljunk rá borsot és enyhén hintsük meg sóval. Öntsük a bort és a mézet egy tálba, keverjük össze, majd csorgassuk meg vele a húsérméket. Sütésig hagyjuk állni a hűtőben.

A szószhoz forrósítsuk fel a vajat egy lábasban, tegyük bele a zúzott fokhagymát és a felkarikázott újhagymát. Pároljuk néhány percig, majd tegyük bele a vadgomba-keveréket.
Sózzuk, borsozzuk és pároljuk addig, míg a saját levét el ne párologja. Szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, és öntsünk rá a hús pácoló levéből. Öntsünk még rá egy pohárnyi vezet, majd az egészet jól forraljuk össze. Mielőtt levennénk a tűzről keverjük hozzá az áfonyadzsemet, és ízesítsük még citromlével.

A körethez főzzük meg sós vízben a meghámozott burgonyákat, majd szűrjük le és krumplinyomóval nyomjuk át egy tálba. Tegyük hozzá a tojás sárgáját, morzsoljuk bele az élesztőt, sózzuk, daráljunk rá borsot és fűszerezzük őrölt szerecsendióval. Tegyük bele a lisztet és gyúrjuk tésztává. Formázzunk kis gombócokat a burgonyás tésztából, hempergessük meg a szezámmag és a zsemlemorzsa keverékében, majd forró bő olajban süssük ropogós pirosra.
Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi vajat egy nagy serpenyőben, majd süssük meg benne a bélszín érméket. Tálalás előtt a gombás szósszal összeforralhatjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr746073618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása