HTML

Zanzicrystal

Friss topikok

  • zanzicrystal: Kis kiegészítő. Volt a Királylány is Csabi elkezdi előtte,hogy mindenki szabaduljon meg ... (2014.03.31. 09:42) Vidéki sanzon
  • Rumcájsz: na most nézem ez meg itt cenzúrázott cucc.... :))) (2011.11.04. 23:37) Angeleyez! az Interaktívban.
  • pviki: Szia Berta! Nekem nagyon jól telt! Tankcsapda koncerten voltam... meg én amúgy is szeretem a pénte... (2011.05.14. 13:16) Péntek 13.
  • pviki: Szia! Még mindig jó a blogod! Én is elkezdtem megint egyet... :) amúgy Viki vagyok :P (2011.05.13. 11:19) OHHHYEEEAAAHHH! Wolf Kati bejutott a szombati döntőbe!!!!!!!!
  • The Story Of Zoltan: Azért jó látni,hogy a rendőrség a trafizáson kívül mást is csinál... (2011.04.05. 01:55) Tiszta krimi

Címkék

Kasza Tibi főétele

2010.04.09. 22:32 Berta77

Csáky rostélyos lebbencs rétessel

Hozzávalók:
5 szelet rostélyos,
10 dkg zsír,
20 dkg hagyma,
1 dkg pirospaprika,
3 dl tejföl
6 dkg liszt,
2 dkg paradicsompüré,
4 dkg só,
10 dk töltenivaló paprika,
6 db paradicsom,
5 db tojás,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
2 g törött bors.

Lebbencsréteshez:
50 dkg lebbencstészta,
50 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna, só.

A következő tölteléket készítjük: a húsos szalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőbe tesszük, addig pirítjuk, amíg a zsírját kiadja, majd hozzáadunk 5 dkg apróra vágott hagymát. Ha szép sárgára pirult, hozzátesszük a paprikát és a hámozott paradicsomot, megsózzuk, és kis ideig pároljuk. A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra, és folyton keverve hagyjuk keményedni, majd félretesszük, hogy kihűljön. A rostélyosokat jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy-egy szelet, közepére szétkenjük a tölteléket, széleit ráhajtjuk a töltelékre, hosszúkás alakúra göngyöljük és átkötjük zsineggel. A zsírt felolvasztjuk, felforrósítjuk, majd beletesszük a (lisztben megforgatott) rostélyosokat és sütőbe téve - időnként átfordítva - 20 percig sütjük. Utána a zsírból kiszedjük a húst, a visszamaradt zsírban világosra pirítjuk a maradék apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, paradicsompürét, elkeverjük és visszahelyezzük a rostélyosokat, felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, és lefödve puhára pároljuk. Ha a hús már majdnem megfőtt, kivesszük, a zsinegeket leszedjük, s a tekercseket félretesszük. A visszamaradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, azzal jól kiforraljuk, majd ezt a mártást a húsra szűrve befejezzük a párolást. Végül egy mélyebb tál oldalára tálaljuk a pirított burgonyát, mellé tálaljuk a - rézsútosan felszeletelt - rostélyosokat, s rájuk öntjük a paprikás mártást.

A füstölt szalonnát vágd kis kockákra, süsd ki a zsírját. A szalonnakockákat emeld ki, s a zsírba keverj 2 kanál tejfölt. A túrót morzsold szét villával, vagy kézzel. A tésztát főzd ki, majd forgasd bele a felforrósított tejfölös zsírba, - ha a tészta nem elég forró, melegítsd utána és keverd hozzá a túrót és a kisütött szalonnát. Fektessünk egymásra két lap rétestésztát, majd a közepére halmozzunk a kész túrós csuszából. Göngyöljük fel, mint a rétest, kenjük meg vajjal, majd tegyük egy sütőlemezre. Forró sütőben süssük 25 percig, 160-170 fokon míg ropogós nem lesz. Ha elkészült vágjuk vastagabb szeletekre, és ezzel körítsük a rostélyost.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr46073636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása