HTML

Zanzicrystal

Friss topikok

  • zanzicrystal: Kis kiegészítő. Volt a Királylány is Csabi elkezdi előtte,hogy mindenki szabaduljon meg ... (2014.03.31. 09:42) Vidéki sanzon
  • Rumcájsz: na most nézem ez meg itt cenzúrázott cucc.... :))) (2011.11.04. 23:37) Angeleyez! az Interaktívban.
  • pviki: Szia Berta! Nekem nagyon jól telt! Tankcsapda koncerten voltam... meg én amúgy is szeretem a pénte... (2011.05.14. 13:16) Péntek 13.
  • pviki: Szia! Még mindig jó a blogod! Én is elkezdtem megint egyet... :) amúgy Viki vagyok :P (2011.05.13. 11:19) OHHHYEEEAAAHHH! Wolf Kati bejutott a szombati döntőbe!!!!!!!!
  • The Story Of Zoltan: Azért jó látni,hogy a rendőrség a trafizáson kívül mást is csinál... (2011.04.05. 01:55) Tiszta krimi

Címkék

Kasza Tibor előétele-Thai kókusztejes csirkeleves, trópusi vadcitrom levéllel

2009.10.22. 22:44 Berta77

Hozzávalók:
1 zöldcitrom
2 friss chilipaprika
3 szál újhagyma
1 négy centis friss gyömbérdarab
20 deka kókusztejpor
1 liter víz
fél tyúkleveskocka
2 teáskanál szójaszósz
fél teáskanál barnacukor
1 nagy csirkecomb
1 maroknyi friss korianderzöld

A zöldcitromot megreszelem, félbevágom, és az egyik félnek szűrőn át kifacsarok a levét. A méregerős chilipaprikát kimagozom, aztán ezt és az újhagyma fehér szárát vékonyam felkarikázom. Ezek után meghámozom a gyömbért, felkarikázom félcentis korongokká és következik a leves főzés. A kókusztejport közepes méretű fazékba szórom és kézi habverővel kevergetve hozzáöntöm a vizet. Ha már csomómentes, belemorzsolom a leveskocka-felét, és belelötykölöm a szójaszószt. Jöhet a fazékba a többi hozzávaló: beleteszem a barnacukrot, a megreszelt zöldcitromhéjat, az átszúrt zöldcitromlevet, és a felkarikázott chilipaprikát, újhagymát meg gyömbért. Miután ezek belekerültek, fakanállal kevergetve erős lángon felforralom az egészet, és amikor bugyogni kezd, lejjebb veszem a tűzet. A leves alapot 15 percig csendes forrásban tartom. Miközben az illatos egyveleg elrotyog magában – igen, a savanykás zöldcitromlé miatt a kókusztej kicsit kicsapódik, de sebaj, így is nagyon finom lesz – jut időm a korianderzöldre és a csirkecombra. A fűszernövényt apróra vágom, a csirkecombot pedig „megműtőm”. Ez annyit jelent, hogy leszedem róla a bőrt, aztán éles késsel leoperálom a csontról a húst, és a színtiszta végeredményt felszeletelem egycentis kockákra. Amikor letelt a negyedórás forralás, belekeverem a fazékba a csirkehúskockákat, és kb. 5 perc alatt puhára főzőm. Végül belevegyítem a korianderzöld pöttyöket is, aztán megkóstolom a végeredményt. Ha kell, további zöldcitromlével, szójaszósszal, chilivel vagy barna cukorral beállítom a savanykás, a sós, az erős és az édes ízek meglepően harmonikus összhatását, és ehetünk. 2 adag lesz belőle.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr726073711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása